Tigers On Tour: Brandweer

  • Tigers On Tour: Brandweer Geplaatst op: 23-04-2022

    Als alternatief voor de reguliere (sport)lessen, hebben de Tigers van Fighting4All afgelopen zaterdag 23 april samen met hun ouders en familieleden een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Maassluis. Tijdens dit bezoek kregen zij uitleg van brandweercommandant Jeroen over de werkzaamheden die de brandweer allemaal uitvoert en was er gelegenheid om vragen te stellen. De werkzaamheden van de brandweer zijn dus niet alleen het blussen van branden, maar ook het verlenen van hulp na een aanrijding en in andere noodsituaties. Tevens geven zij regelmatig voorlichting en instructie op het gebied van brandpreventie. Wisten jullie trouwens dat het per 1 juli 2022 verplicht is om een rookmelder in huis te hebben?

    Na de uitleg was het tijd om in de kazerne rond te kijken wat er allemaal voor brandweermaterialen beschikbaar waren. De Tigers mochten zich o.a. lekker uitleven bij de voertuigen van de brandweer. Hoe leuk is het om eens achter het stuur van een echte brandweerauto te zitten of om via de ladder omhoog te klimmen? Tevens mochten zij allemaal een echte brandweerhelm op!

    De Tigers brachten het bezoek aan de brandweer op basis van het huidige thema “Noodsituaties” wat er op dit moment tijdens de Tiger lessen behandeld wordt. Hierin leren de Tigers o.a. wat te doen bij brand in huis of in brand staande kleding. Ook leren zij welke preventieve maatregelen zij kunnen nemen ter voorkoming van brand en welk telefoonnummer zij kunnen bellen in geval van een noodsituatie.

    Wij willen namens Fighting4All Tigers de brandweer Maassluis bedanken voor de gastvrijheid en de professionele begeleiding!