Tiger Examens Noodsituaties

  • Tiger Examens Noodsituaties Geplaatst op: 30-06-2022

    Afgelopen zaterdag 18 juni hebben twee verschillende groepen kinderen van 4 t/m 6 jaar het afsluitende examen voor de Tigers gedaan. Het thema wat ditmaal werd afgesloten was “wat te doen bij noodsituaties”. Binnen deze afsluitende les moesten de kinderen allerlei verschillende vragen m.b.t. het thema beantwoorden en binnen enkele praktische opdrachtjes demonstreren wat zij de afgelopen periode hadden geleerd. Enkele onderdelen die hierbij terugkwamen waren o.a. wat te doen bij brand in huis, wat te doen als je kleding in brand staat en het nut van rookmelders.

    Naast het thema hadden de kinderen de afgelopen weken ook flink geoefend om hun kickbokstechnieken verder te verbeteren. Tijdens het examen werd er met name aandacht besteed aan het uitvoeren van verschillende losse technieken tot één langere kickbokscombinatie.

    Binnen het Tiger programma maken de kinderen aan de hand van Timmy de Tijger spelenderwijs kennis met verschillende thema’s zoals samenwerken, omgaan met noodsituaties, gezonde voeding, omgang met vreemden en sociale normen. Tevens leren zij daarnaast om zichzelf te verdedigen in geval van nood. Elk thema wordt aan het einde van een 12 weken durende lessenreeks afgesloten met een ”officieel” mini-examen.

    Alle deelnemende Tigers hebben het examen met goed resultaat afgerond. Een prestatie om trots op te zijn!