Samen naar een veilig sportklimaat

  • Samen naar een veilig sportklimaat Geplaatst op: 15-10-2017

    Bijna 20 jeugdtrainers van drie verschillende vechtsport clubs uit Maassluis hebben gezamenlijk deelgenomen aan de bijscholingscursus “naar een veilig sportklimaat”. De trainers van Sportschool Egberth Thomas (karate), Taekwondo Apuro (taekwondo) en Fighting4All (kickboksen) hebben de handen ineen geslagen om deze dagen samen mogelijk te maken. Naar een veilig sportklimaat is een landelijk programma van het NOC*NSF voor kinderen van 6 tot 12 jaar welke werd verzorgd door het NIVM (Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij).

    Tijdens de twee bijscholingsdagen kregen de trainers inzichten en vaardigheden aangereikt om meer zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen. Hiernaast waren plezier, positieve aandacht en zelfontdekkend leren belangrijke onderdelen die aanbod kwamen. Ervaringen en werkvormen tussen de trainers van de verschillende scholen werden uitgewisseld. Hierdoor konden zij leren van elkaar.

    De trainers hebben tijdens de bijscholingsdagen niet stilgezeten, maar zijn direct met de nieuwe inzichten en werkvormen aan de slag gegaan. Er werd aan elkaar lesgegeven, waarbij het kind in een ieder naar bovenkwam. De trainers hebben ervaren hoe leuk het is om zelfontdekkend te kunnen leren en wat dit doet met je zelfvertrouwen. Op naar een veilig sportklimaat!