Jeugdkamp 2019

  • Jeugdkamp 2019 Geplaatst op: 20-05-2019

    Fighting4All Jeugdkamp 2019

    Dit jaar heeft voor de eerste maal in de geschiedenis van Fighting4All een jeugd trainingskamp plaatsgevonden. Dit kamp werd georganiseerd in het Samuel Naardenhuis in Oostvoorne. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de jeugdleden van Fighting4All in vervulling gegaan.

    Met zo’n 30 kinderen en 10 begeleiders werd er vrijdagmiddag afgereisd naar Oostvoorne. Daar aangekomen was het een (slaap)plekje zoeken en je installeren voor de komende dagen. Na het avondeten was het tijd voor het eerste spel, jachtseizoen! Een super gaaf spel waar je binnen twee uur zover mogelijk van het startpunt moet zien te komen zonder daarbij gesnapt te worden door de rondrijdende leiding. Na dit vermoeiende spel was het tijd om te slapen. Nou ja, veel slapen tijdens een kamp is er over het algemeen niet bij…

    In de ochtend na het gezamenlijke ontbijt was het tijd om onder zeer zonnige omstandigheden naar het bos- & duingebied van Oostvoorne af te reizen voor een leuke en intensieve speurtocht. Hierbij werden allerlei fysieke opdrachten uitgevoerd en werd er een beroep gedaan op de opgedane theoretische kickbokskennis, evenals het vermogen om onderling samen opdrachten tot een goed einde te volbrengen.

    Voor het avondprogramma stond een casino- & oud Hollandse spelavond gepland. Hierbij moest er binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk geld verdient worden. In dit spel gingen de meeste kinderen volledig op en hadden aan het einde een hoop gespaard of waren volledig bankroet. Daarna met z’n allen een gezellig kampvuur gebouwd en daar blijven zitten tot in de late uurtjes. Wat bij een kampvuur natuurlijk niet mag ontbreken is het roosteren van je eigen marshmallows. Lekker!

    De volgende ochtend vroeg uit de veren, wat niet mee viel voor de meeste kids, na weer een nacht met weinig slaap, voor een super pittige bootcamp training. Na het ontbijt en een verfrissende douche was het tijd voor het afsluitende spel in de bossen naast het kamphuis, levend Stratego. Een super dynamisch spel waarbij twee teams tegen elkaar strijden om elkaars vlag te veroveren.

    Na de lunch was het tijd voor de grote schoonmaak en het inpakken van de spullen. Halverwege de middag werden de kids weer opgehaald door hun ouders en was het ’s avond voor de meeste kids op tijd naar bed voor een nieuwe schoolweek.

    Na het succes van dit jaar komt er wat ons betreft volgend jaar zeker een vervolg!