Thai-/ Kickboks seminar met “Ivan Hippolyte” bij kickboksvereniging Fighting4All!

 • Thai-/ Kickboks seminar met “Ivan Hippolyte” bij kickboksvereniging Fighting4All! Geplaatst op: 19-05-2015

  Afgelopen zondag 17 mei stond er een seminar gepland met oud wereldkampioen thai- en kickboksen, Ivan Hippolyte. Deze huidige toptrainer van het bekende Vos Gym uit Amsterdam was speciaal naar Maassluis afgereisd, om zijn geweldige kennis en ervaring met de leden van Fighting4All in een drie uur durende trainingssessie te delen.

  Als inleiding van het seminar vertelde Ivan een aantal boeiende verhalen uit zijn 18 jaar durende actieve vechtsport carrière. In deze periode is hij meerdere malen Nederlands, Europees en Wereld kampioen Thai-/kickboksen geweest. Hij heeft over de gehele wereld gevochten, ook ontzettend veel wedstrijden in Thailand, tegen de Thaise wereldtoppers.

  Na een zeer pittige warming-up was het tijd voor het eerste deel van het seminar wat bestond uit zo’n anderhalf uur K1 – Kickboksen. Hierbij mocht een grote variatie aan bokstechnieken gemaakt worden, dit in combinatie met trappen en losse knieën. Het was voor de deelnemers geweldig om deze oud-kampioen in actie te zien, met technisch vloeiende combinaties die op vlot tempo moesten worden uitgevoerd. Het enthousiasme was bij alle deelnemers was goed zichtbaar, iedereen genoot van de nieuw aan te leren technieken. Er werd hard, maar sportief met elkaar getraind!

  Na een welverdiende rustpauze was het tijd voor het tweede deel van het seminar, waarin het Muay Thai – Thaiboksen centraal stond. De focus binnen het thaiboksen ligt op het trappen, clinchen en geven van elleboogtechnieken. Vooral voor het clinchen, het staand worstelen om je tegenstander vervolgens uit balans te brengen en te volgen met knie- en elleboogtechnieken, was voor veel deelnemers een nieuwe ervaring, en werd dan ook veel enthousiasme ontvangen. De ervaring die Ivan Hippolyte in al die jaren trainen heeft opgebouwd kwam hierin goed tot uiting. Ook voor de huidige trainers van Fighting4All was het een middag van ouderwets hard werken.

  Na afloop was er uitgebreid gelegenheid om Ivan de nodige vragen te stellen, en om uiteraard met hem op de foto te gaan. Van deze mogelijkheid werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door de deelnemers aan het seminar.

  Op deze manier willen wij Ivan Hippolyte nogmaals bedanken voor de geweldig leerzame trainingsmiddag en hopen hem in te toekomst nogmaals bij ons te mogen ontvangen.

  Met sportieve groet,
  Fighting4All