Fighting4All Jeugdactiviteit – Kickboksspeurtocht

 • Fighting4All Jeugdactiviteit – Kickboksspeurtocht Geplaatst op: 19-06-2015

  Zaterdag 6 juni vond, onder perfecte weersomstandigheden, de eerste kickboksspeurtocht voor de jeugdleden van kickboksvereniging Fighting4All plaats! Sinds de oprichting van de jeugdgroep, ruim een jaar geleden, is het ledental van deze groep geweldig gegroeid. Op dit moment heeft de vereniging 35 actieve jeugdleden. Voor deze activiteit hadden zo’n 20 jeugdleden zich opgegeven voor deelname en was er door de leraren van de groep een uitdagende route uitgezet in het bos- en duingebied van Oostvoorne.

  Om 13:00uur vertrok de jeugdgroep met de veerpont van Maassluis naar Rozenburg om vervolgens door te rijden naar Oostvoorne. Eenmaal aangekomen in Oostvoorne werd de groep opgedeeld in drie teams en werd de opdracht van deze middag uitgelegd. De opdracht was in de eerste plaats plezier hebben, met daarnaast als team zo goed mogelijk zien samen te werken om de opdrachten tot een goed eindresultaat te brengen. Voor elke opdracht kon een aantal punten worden verdiend, welke aan het eind van de dag bij elkaar opgeteld zouden worden om de uiteindelijke winnaar van de dag te bepalen.

  Tijdens de speurtocht werd de kennis en creativiteit van de jeugdleden getest d.m.v. een groot aantal theoretische vragen. Tijdens de reguliere kickbokslessen is door de leraren van Fighting4All deze kennis zo goed mogelijk aangeleerd. Het betrof vragen over regels die geleden voor, tijdens en na de les. Vragen omtrent Japanse benamingen zoals deze tijdens de kickboksles worden gebruikt. Met daarnaast het kunnen benoemen van technische aandachtspunten van aangeleerde kickbokstechnieken. Daarnaast werd er gekeken hoe het met de conditie en snelheid van de jeugdleden gesteld was d.m.v. een aantal uitdagende estafette opdrachten. Ten slotte werden de teams beoordeeld op samenwerking.

  Alle groepen hebben geweldig gepresteerd! De leraren en begeleiders waren super trots op het behaalde resultaat. Uiteindelijk is er één groep als winnaar geëindigd, met de toepasselijke, zelf verzonnen teamnaam “vechtende kabouters”.

  De dag werd afgesloten met een officiële prijsuitreiking waarbij de jeugdleden voor de geleverde prestatie, een prijs uitgereikt kregen die zij tijdens de kickbokslessen goed kunnen gebruiken. Al met al een top dag om niet snel te vergeten! Volgend jaar absoluut voor herhaling vatbaar!